Зустріч з гумористом-ювіляром відбулася в книгозбірні

На творчій зустрічі, де влучно глядачеві усміхалась рима, відвідувачі Центральної публічної бібліотеки побачились з хмельницьким письменником, талановитим  гумористом, членом НСПУ та НСЖУ Степаном Шкапієм. Йому 9 січня виповнилося славних 70! Відтак бібліотечна подія пройшла з нагоди письменникового ювілею. Її влаштували 11 січня, по обіді.

За фахом він зв’язківець, та по духу — передовсім літератор-гуморист. Любов до слова успадкував від батьків. Ще в юному віці навчився бачити незвичне у звичному та подавати його в жартівливо-іронічній формі.

У творчому доробку пана Степана: віршовані привітання, дружні шаржі, пародії та гуморески. Друкувався в газетах Хмельниччини («Подільські вісті», «Проскурів»), альманахах «Медобори» та «Південний Буг». У 2015 році побачила світ його автобіографічна книга  «Рими й рядки поміж ними», у 2017 — збірка гуморесок «Джакузі»,  у 2018 — «Чилі», а у 2020  — «Усміхнена рима». Брав участь у Хмельницькому міському літературному фестивалі «Слово єднає!» та літературному марафоні «Слово єднає — перемогу наближає» й багатьох інших бібліотечних ініціативах.

Привітати ювіляра завітали поціновувачі його творчості, друзі по перу, колеги, читачі бібліотек. «Пан Степан — не лише письменник і гуморист, він найперше добра, щира людина, людина з великим серцем. Його гуморески мають неабияку популярність. А на творчих зустрічах з автором, як, до речі, і сьогодні, учасники багато й щиро усміхаються та обдаровують письменника гучними оплесками», — говорить Юлія Винокурова, бібліотекарка книгозбірні.

Сам же Степан Шкапій розповів про власну творчість, те, як розпочалася його співпраця з Централізованою бібліотечною системою громади, зауваживши: «Я дуже радий, що маю можливість [ред. — у бібліотеці] виступати перед аудиторією, доносити своє слово. Мені подобається і писати, і читати». Хоч написано іншими уже багато, проте нашому гумористу завше є що сказати. Тож читав для слухачів чимало власного віршованого, щедро ділився своїм талановитим словом.

А ще літературну подію у Центральній публічній бібліотеці доповнили музичні номери. Ювіляру свою творчість дарував колектив «Барви» Центру національного виховання учнівської молоді  м. Хмельницького.