Ювілейний вечір творчості Максима Канке

31 січня у Хмельницькій школі мистецтв відбувся ювілейний вечір творчості прекрасного музиканта, піаніста, композитора, нашого земляка Максима Канке.

Шлях до успіху Максима розпочався у місті Хмельницькому. Першою вчителькою була мама, тепер викладач класу фортепіано у Хмельницькій школі мистецтв Пономаренко Любов Володимирівна. Потім плекати юний талант взялася Бондаренко Тетяна Валентинівна, працюючи ще на той час у музичній студії при Будинку офіцерів у мікрорайоні Раково. Наступним етапом було навчання у Хмельницькому музичному училищі у класі викладача Антонова Артура Вікторовича. Далі – Київська консерваторія та аспірантура у Національній музичній академії України у класі викладача Козлова Валерія Олеговича.

З 1994 року і по теперішній час Канке Максим Володимирович працює у Київській дитячій музичній школі №14 на посаді концертмейстера. В 1997 році Максим був призваний в армію. Підписавши контракт, залишився військовим музикантом, працюючи в Ансамблі Прикордонної служби України. І до цих пір є військовим.

З 2018 року Максим Канке розпочав свою творчу діяльність у роботі над фортепіанними ансамблями та сольними творами для фортепіано.

Репертуар досить різноманітний та цікавий для виконання як для учнів, так і для викладачів. Обробки та перекладення українських пісень, попурі на теми пісень військового часу та інші твори Максима Канке, що прозвучали у виконанні викладацьких колективів класу фортепіано та учнів класу Ірини Собчук справили незабутнє враження на глядачів, подарували усім гарний настрій та багато позитивних емоцій.