Зразковому театру-студії «Чарівна скринька» Хмельницької школи мистецтв – 25 років

27 лютого до 25 річниці творчої діяльності зразкового театру–студії «Чарівна скринька» в Хмельницькій школі мистецтв відбулось захоплююче дійство театральний ярмарок «Сьогодні все по …», а в фойє розгорнулась яскрава фотовиставка з історії театру «Скарби Чарівної скриньки». Колектив був створений на базі театрального відділення у 1999 році. Першим керівником і засновником була Вікторія Єзжалова, музичним керівником - Микола Лукевич, лауреати міської премії ім. Б. Хмельницького. У репертуарі театру-студії були вистави «Чарівна скринька», «Чар-зілля», «День народження кота Леопольда», «Як козаки чорта обдурили», «Пригоди в країні Мульті-Пульті», «Чарівний колодязь», «Айболить», «Фантазії на тему «Лесиної пісні» та інші.

У 2003 році колективу було присвоєно звання «зразковий». З приходом у колектив у 2014 році нового керівника Анатолія Тітова докорінно змінився репертуар театру-студії. Теми  добра і зла, співчуття і милосердя, проблеми батьків і дітей розкриваються у виставах «Анестезія або діти страусів», «Летючий черевик, або, Громадяни, негайна евакуація» та багато інших. Доброю традицією стала участь юних акторів у святкуванні загальноміських заходів. Особливо слід відзначити щорічну акцію «Діти – для дітей», в рамках якої відбувається велике театралізоване дійство «Святий Миколаю, прийди до нас з раю». За час існування театру-студії учнями було зіграно понад 40 вистав та театралізованих концертів.

Мистецькими здобутками театру-студії є чисельні перемоги у Всеукраїнських, регіональних, обласних фестивалях-конкурсах дитячих театральних колективів.

Ювілярів привітав головний спеціаліст управління культури і туризму Хмельницької міської ради Іван Шелегеда, директор Хмельницької школи мистецтв Альбін Тарчевський, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Тетяна Федосєєва, завідувачка відділу народної творчості та нематеріальної культурної спадщини Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Олена Сосніна, член профспілкового комітету школи Ольга Колосовська, дитячий театр МБК «ТеДі» керівник Марина Семенюк та випускник класу театрального мистецтва Анатолія Тітова та учасник «Чарівної скриньки» Ярослав Пірог.