Окрилені танцем

Вже традиційно в переддень Міжнародного дня танцю хореографічне відділення Хмельницької школи мистецтв презентує хмельничанам та гостям міста свій творчий доробок - звітний концерт хореографічних класів.

  

Міжнародний день танцю - це всесвітнє свято танцю, створене Танцювальним комітетом Міжнародного театрального інституту, головним партнером виконавського мистецтва ЮНЕСКО. Подія відбувається щороку 29 квітня, що є річницею від дня народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новера (1727—1810), творця сучасного балету. Свято прагне заохотити участь та освіту в танцях за допомогою заходів та фестивалів, що проводяться у ці дні у всьому світі.

Цей день є святковим для тих, хто здатен побачити цінність і значення танцю, як виду мистецтва і діє як сигнал для урядів, політиків та установ, які ще не визнали його цінності для людей.

В концерті брали участь:

  • Зразковий ансамбль сучасного танцю «Фреш» (керівник Юлія Шенькарук, викладач Тарас Бережний, концертмейстер Лариса Незборецька)
  • Зразковий ансамбль народного танцю «Сяйво» (керівник Лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького Ігор Андрушко, викладач Лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького Олена Гарапко, концертмейстери Олександр Кіпцар, Юрій Созонюк, Інна Осипова)
  • Ансамбль сучасного танцю «Gold stars» (викладач Наталія Малюта, концертмейстер Олена Степанець)
  • Театр академічного танцю та ансамбль класичного танцю (керівник Лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького  Олександр Король, концертмейстер Ольга Махраєва)
  • Учні класу народно-сценічного танцю «Росинка» філії школи мистецтв (викладач Лариса Українченко, концертмейстери Тетяна Кривенко, Юрій Созонюк)
  • Учні класу сучасного танцю школи мистецтв та філії школи мистецтв на базі ліцею №2 (викладач Іванна Шаруділова, концертмейстер Олена Степанець)
  • Зразковий ансамбль сучасного танцю «Шок-денс» (керівник Леся Крупельницька, концертмейстер Тетяна Кривенко)

Під час концерту було зібрано кошти на лікування учениці театрального відділення школи мистецтв. Вдячні всім, хто долучився і підтримав.