Передвеликодні заходи для хмельничан: як це було цьогоріч

2 травня, напередодні Великодніх свят, на майданчику біля Хмельницької школи мистецтв «Озерна» відбувся майстер-клас з писанкарства «Маленьке диво на долоні — писанка», який для всіх охочих провели викладачі школи Інна Десятник та Олександра Соловей. Також для глядачів була представлена концертна програма фольклорного ансамблю «Златограйчик».

Цього ж дня у межах міських заходів до Великодня у сквері імені С. Бандери відбувся майстер-клас (у техніці декупаж) «Великоднє яйце» Хмельницької школи мистецтв «Заріччя». Його провели для жителів мікрорайону Заріччя, мікрорайону Виставка та всіх охочих.

Барвисте яйце — символ відродження життя, традиційний подарунок на Великдень. Як правило, кольорові пасхальні яєчка — це писанки та крашанки, проте сучасні майстри застосовують багато інших цікавих технік декорування.

Учасники майстер-класу, разом з викладачами Хмельницької школи мистецтв «Заріччя», спробували прикрашати великодні яйця в техніці декупаж. Використовуючи декоративні серветки з малюнками та клей, діти створили неймовірну красу.

Хмельницька школа іконопису «Нікош» долучилась до БФ «Волонтери Поділля» та взяла участь у великодньому ярмарку, який відбувся 2 травня на майданчику біля «Дитячого світу».

Директорка школи Юлія Неліна та заступниця Ольга Войтюк запропонували відвідувачам придбати іконки-обереги та провели майстер-клас «Великодня атрибутика».

Разом з учасниками ярмарку було зібрано 107380 грн. Усі кошти буде спрямовано на придбання 180 турнікетів для наших військових. Чудовий результат!

Напередодні Великодня, у Чистий четвер, у Хмельницькій школі мистецтв відбулось великоднє дійство. Діти з благодійної організації «ЯМаріуполь», учні та викладачі школи взяли участь у майстер-класі з виготовлення великодньої листівки.

Вихованці зразкового фольклорного ансамблю «Берегиня» знайомили глядачів зі старовинними обрядами, танцями, весняними піснями та веселими забавами.

Також діти доєдналися до традиційного розпису пасхальних яєць.