У День Героїв Музей історії міста Хмельницького представив стріт-виставку «Українське військо — 1917–1921»

Музей історії міста Хмельницького традиційно долучився до відзначення Дня Героїв. У міському парку імені Михайла Чекмана музейники представили виїзну історико-документальну виставку «Українське військо — 1917–1921».

Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися, як і нині, з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 рр. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.

Інфографічна стріт-експозиція з фондів музею налічує 18 банерів, які цікаво, яскраво і структуровано розповідають про історію створення Українського війська у 1917–1921 роках та його розвиток, легендарних командирів, державних і військових діячів Української Народної Республіки — борців за незалежність і волю України, роди військ, різновиди однострою тих часів, військові відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917–1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Музей історії міста Хмельницького