Літературний «Марафон на колесах» розпочали у бібліотеках

У Хмельницькій громаді 11 вересня стартував щорічний і дуже очікуваний літераторами, читачами, культурними діячами та всіма поціновувачами художнього слова літературний марафон «Слово єднає — перемогу наближає». Подію щороку організовують напередодні та у межах відзначення Дня міста Хмельницького. Триватиме марафон по 28 вересня. Заходи відбуватимуться у міських бібліотеках та у книгозбірнях сіл громади.

Розпочав двотижневу літературну подію цьогоріч так званий «Марафон на колесах» — цикл літературних зустрічей та читань, котрі проходять у книгозбірнях сіл Хмельницької громади. У цю середу, 11 вересня, заходи організували Копистинська бібліотека-філія №16 та Масівецька бібліотека-філія №22. А 13 вересня «Марафон на колесах» завітає до Пархомовецької бібліотеки-філії №19 та Бахматовецької бібліотеки-філії № 20 (зокрема, захід проведуть у Бахматовецькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю).

На зустрічі до книгозбірень сіл Масівці та Копистин запросили письменників краю — Віталія Міхалевського та Миколу Лук’янюка. Автори розповіли про свій шлях у літературі, роботу над книгами, зачитали власні твори та поділилися непересічними історіями з письменницького життя. «Подія створила незабутню атмосферу взаємодії між читачами й творцями літератури. Жива розмова об’єднала людей різних поколінь та поглядів, дала можливість не лише зазирнути у творчі майстерні письменників, але й краще зрозуміти теми й проблеми, які вони порушують. Також зустріч ще раз нагадала про важливість книг та їхню здатність змінювати світогляд, даруючи натхнення та нові ідеї», — коментує захід у бібліотеці Копистина працівниця книгозбірні Світлана Павельчук.    

 

Також тут сьогодні обговорювали нові літературні проєкти, тенденції сучасної української літератури. Письменники поділилися думками щодо ролі літератури в сучасному світі, важливості збереження національних традицій у творчості, а також пошуку нових шляхів для вираження ідей.

Ще у межах марафону «Слово єднає — перемогу наближає» читачі книгозбірень Централізованої бібліотечної системи нашої громади зустрінуться й з іншими місцевими письменниками: Віоліною Ситнік, Ольгою Сидоренко, Наталією Поліщук, Степаном Шкапієм, Тетяною Безушко-Граб. Адже подія покликана сприяти розвитку літературної, журналістської та інших видів колективної й авторської творчості задля популяризації міста Хмельницького, підсилення впливу авторського українського мистецтва в естетичному вихованні дітей і молоді, читачів бібліотек.

А завершиться літмарафон 28 вересня у міському парку ім. Чекмана, де бібліотекарі з нагоди Дня міста влаштують для відвідувачів вікторини, майстерки та виставки на тему «Хмельницький автентичний».

Книгозбірні запрошують охочих доєднуватися до двотижневого літературного івенту та нагадують, що вхід на всі заходи вільний. З програмою літературного марафону «Слово єднає — перемогу наближає» можна ознайомитися ТУТ.