Хмельницька міська рада встановила літературну премію «Час відважних» імені Євгенія Ролдугіна

З метою увічнення імені почесного громадянина Хмельницької міської територіальної громади Євгенія Ролдугіна, відзначення внеску воїнів-письменників, добровольців та волонтерів нашої громади у перемогу України в російсько-українській війні, рішенням сорок четвертої сесії міської ради від 26.09.2024 №9, Хмельницька міська рада встановила літературну премію «Час відважних» імені Євгенія Ролдугіна

 

Премію встановлено для літераторів-початківців за твори патріотичного спрямування на теми війни, волонтерської діяльності, історичної боротьби за українську державність тощо.

Визначено дві номінації — «Проза» та «Поезія» — і  дві вікові категорії — 16–20 років та 21–25 років. Загалом обиратимуть по 4 лауреати премії.

Заявки на участь можна подавати з 1 листопада по 31 грудня. Спеціальна рада визначить переможців до 1 березня наступного року. Нагородження відбуватиметься з нагоди Дня українського добровольця — 14 березня поточного року.

ПОЛОЖЕННЯ про Літературну премію Хмельницької міської територіальної громади «Час відважних» імені Євгенія Ролдугіна

Євгеній Ролдугін — літератор-початківець, автор книги «Час відважних». Народився у Хмельницькому, був активним учасником Революції гідності, з 2014-го — доброволець. У свої 19 років обрав шлях захисника. Воював у АТО/ООС в складі добровольчих батальйонів «Свята Марія» та ОУН. З перших днів повномасштабного вторгнення разом з побратимами захищав та визволяв Київську область в складі добровольчого батальйону «Братство», командував взводом. Отримав осколкові поранення в бою на Чернігівщині під час визволення населеного пункту Нова Басань. Після лікування та відновлення вступив до лав ЗСУ, військовослужбовець в/ч А3220 та пізніше в/ч А0693 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Пройшов навчання в 205 спеціалізованому навчальному центрі тактичної медицини, після чого був призначений на посаду бойового медика роти. Воював на Сіверському напрямку, визволяв Харківщину. Євгеній загинув 11 вересня 2022 року у бою на Харківщині, рятуючи побратимів.

Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року №2 Ролдугіну Євгенію Олександровичу присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» (посмертно).