VI зимовий Всеукраїнський етнофестиваль "Дар"

З 13 по 19 січня 2021 р. у м. Хмельницькому в онлайн-форматі проходив VI Всеукраїнський зимовий етнофестиваль «Дар», організаторами якого є управління культури і туризму Хмельницької міської ради, Хмельницька  дитяча  музична  школа №2 та ГО «Відродження традицій Поділля».

У фестивалі взяли участь десять фольклорних гуртів: зразковий фольклорний гурт «Ладосвіти» Хмельницької ДМШ №2, «Ладовиці» ГО «Відродження традицій Поділля» (м. Хмельницький), «Криниця» та «Годенки» с. Воробіївка Білогірського району Хмельницької області, «Берегиня» с. Зелені Курилівці Новоушицького району Хмельницької області, «Родовід» та «Артос» (м. Львів),  «Рогізнянка» с. Рогізна Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, «Зорецвіт» м. Миколаїв, «Володар» м. Київ.        

Учасники  фестивалю  виконували  різноманітні колядки та щедрівки, які є традиційними для їхньої місцевості та відповідають співочим традиціям регіонів, які вони представляють і які розшифровані  та  перейняті  у точній манері першоджерельного виконання. 

Не дивно, що давня традиція виконання щедрівок і колядок вийшла далеко за межі звичного нам побутового характеру, згуртувала фольклорні колективи надзвичайно гарною та улюбленою в народі творчістю співаного віншування народження Божого дитяти.

День перший

День другий

День третій

День четвертий

День п'ятий

День шостий

День сьомий (заключний концерт)