Крокуємо до Шевченка

На вшанування Великого Кобзаря 9 березня 2021 року хмельничани взяли участь у вуличній культурно-просвітницькій акції «Крокуємо до Шевченка». Акцію підготували управління культури і туризму Хмельницької міської ради та заклади культури міста, центральна міська бібліотека, музей історії міста Хмельницького, дитячі мистецькі школи.
 
 
Впродовж дня просто неба на Проскурівській розгорнуто інформаційну виставку «Ай-стопер: Тарас Шевченко». Банери розповідають про життя і творчість Тараса Григоровича, цікаві моменти, пов`язані з його мандрівками на Поділля, його родиною, малярською та письменницькою спадщиною, вшануванням пам`яті Кобзаря у світі, в Україні та в місті Хмельницькому. Прикметно, що з 1966 року в нашому місті над Бугом жив та працював викладачем Хмельницького економічного технікуму двоправнучатий племінник (праправнук по братові Йосипу) Т. Г. Шевченка Олександр Андроникович Відоменко.
 
  
 
Посеред центральної вулиці міста експонувалися портрети Тараса Шевченка у вишитих рушниках роботи місцевих художників.
 
Вихованці Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва провели флешмоб зі складання з пазлів зображення картини Тараса Шевченка «Катерина».
 
  
 
На десятки метрів вздовж вулиці Проскурівської розквітла весняними кольорами художня тематична виставка за поетичними творами українського пророка роботи вихованців міських дитячих мистецьких закладів: дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дитячої школи мистецтв, дитячої школи мистецтв «Райдуга», дитячої музичної школи № 3…
 
  
 
Сотні хмельничан з незмінним інтересом стишують ходу, щоб схилити голову в пошані перед пам`яттю славного українця, освіжити власні спогади про такого знайомого і завше нового, «модного», актуального митця, філософа, вчителя, патріота, в житті і творчості якого кожне покоління щораз відкриває для себе невідому сторінку…