Школярі мандрували слідами героїв у Хмельницькому

Напередодні Дня Героїв 20 травня 2021 року у місті Хмельницькому відбулася історична квест-гра для шкільного юнацтва «Слідами Героїв», присвячена українській історії та героїці.

Організаторами виступили Молодіжний центр, Департамент освіти і науки Хмельницької територіальної громади за участю музею історії міста Хмельницького.

В історичному квесті взяли участь шкільні команди у складі чотирьох учасників кожна.

Вісім завзятих команд юних інтелектуалів-патріотів штурмували завдання квесту на вулицях міста, конкуруючи одне з одним у знанні історії міста та історії України, у завзятості та спритності. Серед локацій квесту – меморіальні дошки національним героям України у місті Хмельницькому: Євгенові Коновальцю, Симонові Петлюрі, Романові Шухевичу, Костеві Місевичу, пам`ятники Богданові Хмельницькому, Героям Небесної сотні, В`ячеславові Чорноволу, музей-панорама боїв за Проскурів 1944 року в палаці творчості дітей та юнацтва... В музеї історії міста Хмельницького команди виконували завдання на знання історії України і загальну ерудицію: за запропонованими предметами-символами слід було назвати певну епоху в історії України.

На завершення квесту відбулося нагородження переможців та учасників цього спільного проекту, приуроченогодо Дня Героїв.