Міський етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2021»

16 червня на майданчику біля центральної публічної дитячої бібліотеки відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2021» серед учнів 5-6 класів – читачів публічних бібліотек Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади.

Загалом конкурс проводиться з метою залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті громади; виховання поваги до кращих надбань вітчизняної та світової літератури; розвитку зацікавленості дітей у читанні завдяки «відкриттю» ними книги як результату плідної праці багатьох людей та неповторного засобу самовираження.

В міському етапі взяли участь 12 читачів, які стали лідерами читання у своїх філіях. Зокрема, учасниками міського етапу конкурсу вперше стали читачі 5 сільських бібліотек, що нещодавно приєднались до Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади. Саме найактивніші діти, які систематично читають книжки та є учасниками різноманітних заходів з підтримки та популяризації дитячих книг і читання, творчих зустрічей з авторами.

  

Вперше конкурсну програму стилізовано у морській тематиці. Учасники та гості заходу підібрали елементи одягу відповідного стилю, а також усі конкурсні завдання (загадки, телеграми, інтелектуальні вікторини) відповідали тематиці піратсько-морських пригод.

Гостями заходу стали учні дитячої школи мистецтв «Заріччя» з викладачем Тетяною Килимник, які подарували глядачами святковий концерт.

Під час міського етапу журі визначило переможця, який отримав звання «Лідер читання – 2021» і згодом продовжить змагання в обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Г. Шевченка за звання «Лідер читання області».

Цьогоріч перемогу здобула читачка бібліотеки-філії №3, учениця 6 класу Гончарова Софія.

Вітаємо Софійку зі званням «Лідер читання – 2021»!

Бажаємо успіхів і нових звершень!