Подаруй бібліотеці книгу

International Book Giving Day, або ж Міжнародний день дарування книг щорічно відзначають у світі 14 лютого. Ініціатива з’явилася у 2012 році й одразу ж стала популярною та масштабною подією у різних куточках планети. Говорять ж, що найкращий подарунок – книга. Тому люди і придумали спеціальний день, у який дарують одне одному саме книги. Це хороша і чудова традиція, що сприяє дружному спілкуванню, обміну думками та розвитку читацької культури.

Та водночас International Book Giving Day започаткував собою ще одну хорошу річ – дарування книг бібліотекам. Для книгозбірень це своєрідний показ того, що читачі готові не тільки брати літературу у бібліотеках, а ще й самі сприяти поповненню її фондів.

На відзначення International Book Giving Day у книгозбірнях Централізованої бібліотечної системи Хмельницької громади оголосили акцію «ПОДАРУЙ БІБЛІОТЕЦІ КНИГУ». У рамках такої читачі приносили 14 лютого літературу, яку вирішили подарувати бібліотекам.

У такий спосіб центральна публічна бібліотека поповнилася цього дня на майже два десятки нових видань.

За подаровані у рамках акції книги дитяча бібліотека-філія №12 дякує художниці-ілюстраторці Лілії Кулеші. Вона принесла до книгозбірні примірники збірки «Зимова казка». У кожному поетичному рядочку книжечки відчувається любов авторки до маленьких читачів, природи та життя.

Отримали у цей день книги й інші філії бібліотечної системи. Щедрим на книжкові подарунки користувачам дякує бібліотека-філія №11, а також сільські книгозбірні нашої громади.

Богдановецькій бібліотеці-філії №21 подарували новеньку серію дитячих енциклопедій (а це аж 12 барвистих книжечок!) та декілька світових бестселерів. У цій книгозбірні читають сім'ями, тому і подарунки тут отримують від дорослих та діток. Сьогодні – від сімей Довган та Діденко.

  

Якщо ви не встигли 14 лютого подарувати книгу своїй бібліотеці, то не хвилюйтеся, адже зробити таку добру справу ви можете і в будь-який інший день.