Сьогодні в Україні День добровольця

14 березня – День українського добровольця.

Рішення про його відзначення було прийнято у 2017 році. Підставою стали події в зоні АТО та ООС. У той час українська армія була не такою сильною, аби протистояти ворогу на Сході. Однак народ України неймовірний: чоловіки та й навіть жінки швидко сформувалися в добровольчі батальйони і без вагань почали захищати територіальну цілісність нашої держави. Навіть ті, хто доти не мав ніяких військових навичок, виявилися готовими швидко вчитися, аби відстояти Батьківщину.

Перший добровольчий батальйон було створено на початку 2014 року, після нього почалося формування другого – резервного. Потім з’явився «Дніпро-1», «Айдар», «Азов» та інші.

Без вагань можна сказати, що саме завдяки добровольчим батальйоном вдалося зупинити наступ на Сході та звільнити частину територій. Окрім сміливості, учасники цих формувань доводили всій Україні, що «ми народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була»! Вони вселили віру, зробили наше небо мирним, а ночі спокійними, підтвердили тоді наше право бути вільними українцями та європейцями.

24 лютого 2022 – день, у який розпочалася повномасштабна війна…

Світ відразу вразили фото з чергами добровольців у перші ж дні війни. Хіба розраховував на це ворог? Ні. Будьмо впевненими, що саме здатність українців самовіддано і з ДОБРОЇ ВОЛІ стояти за Україну, бути єдиними й вміти так гарно гуртуватися все ж таки зламає тих, хто чинить нам зараз зло.

Тож наші добровольці, наші ЛЮДИ ДОБРОЇ ВОЛІ, ви наш спокій, наша надія і наш захист. Молимося за вас і віримо в МИР, який зараз для нас виборюєте ви.