Хмельничан і гостей міста з різдвяними святами вітали фольклорні гурти «Ладовиці» та «Ладосвіти»

Україна має свою унікальну культуру та історію. Різдво в Україні – одне з найважливіших свят у році, що має багатовікові традиції, які шануються від заходу до сходу країни.
 
Колядки та щедрівки мають особливе місце в календарній обрядовості. Наші предки протягом багатьох століть співали колядки та вірили в їх магічну силу. В колядках часто чуємо слова побажання щастя, добробуту, здоров'я на весь рік всій родині, аж до наступної коляди. Наші пращури глибоко вірили у магію слова: сказане під час ритуалу обов'язково збудеться.
 
А колядування – це особливе дійство, яке створює незабутню атмосферу зимових свят, час який можна весело провести з друзями та рідними.
 
 
8 січня о 16.00 на майданчику біля ТЦ «Дитячий світ» хмельничан та гостей міста вітали з Різдвяними святами фольклорний гурт «Ладосвіти» Хмельницької школи мистецтв «Заріччя», Етностудія і фольклорний гурт «Ладовиці» ГО «Відродження традицій Поділля» (керівник Ірина Телюх).
 
 

Виконання колядок і щедрівок подарувало святковий настрій та яскраві емоції. Усі присутні були задоволені та сповнені позитивних вражень

На майданчику лунали оплески та слова вдячності від глядачів за можливість відчути стародавні традиції подолян та поринути в казкову атмосферу Різдва.

Під час заходу тривав збір коштів на потреби Збройних Сил України.