"Таємниці Різдва"

8 січня відбувся концерт Хмельницького академічного муніципального камерного хору під орудою художнього керівника та диригента, заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Цмура. В ущерть наповненій і по-святковому оформленій залі обласної філармонії панувала тепла і затишна атмосфера. Кожний, хто завітав на святкове дійство, мав можливість насолодитись неймовірної краси піснями різдвяного циклу.
 
 
Українські колядки та щедрівки мають надзвичайно давнє походження та цікаву історію. У нову концертну програму увійшли твори від дохристиянських часів до сучасності. Також звучали колядки часів УПА. Більшість колядок і щедрівок написані композитором Станіславом Ярецьким спеціально для концерту «Таємниці Різдва» та були виконані вперше.
 
Театралізоване дійство розкрило багато таємниць Різдва, 16 неймовірних творів, які прозвучали у залі, торкнулися кожного серця. Чудові солісти подарували усім присутнім неймовірні враження, а цікавий музичний супровід та спів a cappella, академічний вокал та фолькова манера не залишили байдужим нікого.
 
 
Артисти Хмельницького академічного муніципального камерного хору зичили усім добра і злагоди, щоб це Різдво обов’язково принесло мир і перемогу Україні, а захисники і захисниці нашої країни якнайшвидше повернулися у рідні домівки.
 
У концертній програмі також взяли участь вихованці Школи мистецтв «Заріччя».
 
 
Під час заходу, який відбувся у рамках «Різдвяного ярмарку», тривав збір коштів для потреб Збройних сил України.