Нитянка-оберіг руками дітей

27 січня у Центральній публічній дитячій бібліотеці відбувся майстер-клас із виготовлення оберега. Мав він назву «Лялька-Берегиня». А провели такий професійні майстрині – викладачі образотворчого мистецтва Хмельницької школи мистецтв «Заріччя».

Чудову нагоду побувати на майстерці мали учні 4-Г класу СЗОШ №21. Робили діти ляльку-оберіг з ниток. Такі ляльки називають нитянками. Пояснення просте: їх роблять з ниток, проте ті мають бути обов’язково натуральними. Перед вибором врахуйте:

  • льон діє заспокійливо;
  • шовк сприяє збереженню ясності думок;
  • бавовна – універсальний засіб від негараздів;
  • шерсть – дуже “сильний” матеріал, який допомагає компенсувати енерговитрати.

Ці ляльки-обереги стануть у пригоді діткам у наші нелегкі часи. Пояснюють організаторки: «Наші предки вірили в магічну силу ляльок, в їхню здатність охороняти і захищати від злих сил, дарувати здоров’я, мудрість, удачу і щастя. При створенні ляльки бажали людині, для якої робився оберіг, добра і щастя, міцного здоров’я».

Кожна дитина намагалася зробити свою ляльку особливою, старанно обираючи нитки і їхній колір. І учасники, і бібліотекарки вдячні викладачам школи «Заріччя» за майстер-клас та співпрацю з книгозбірнею.

Додамо, що творчу подію провели у межах відзначення Дня пам’яті Героїв Крут.