Концерт класичної музики з нагоди Дня Європи

Слово " Європа" для кожного українця вже стало знаковим і означає більше ніж частина світу, в якій ми живемо. Навіть з географічним розташуванням нам пощастило: ми народилися і живемо в самій душі Європи.

9 травня у країнах Євросоюзу відзначають День Європи як символ єдності та миру на континенті ще з 1985 року. Цьогоріч Україна вперше за наказом президента також відзначила цю подію спільно з державами Європейського Союзу. Цей день є символом започаткування нової моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, верховенства права, враховуючи інтереси всіх учасників .

Сьогодні, коли в нашій країні вже більше року триває жорстока , підступна та нещадна  війна, ми особливо відчули підтримку і єдність з нами майже усіх країн ЄС. Європа - наша союзниця, що дала притулок українським жінкам і дітям, яка не посягає на наш суверенітет і не ставить під сумнів наше право на власний вибір національного шляху.

12 травня учні та викладачі Хмельницької музичної школи №1 ім. М. Мозгового, відзначаючи День Європи, подарували хмельничанам та гостям нашого міста великий святковий концерт, який проходив на майданчику біля кінотеатру Т. Шевченка.

Концертна програма була досить насиченою та різноманітною. У ній прозвучали твори композиторів різних континентів та країн, різних епох, стилів та жанрів. У цьому святковому заході бралиучасть учні та викладачі майже усіх відділів школи. Учасниками програми були не тільки солісти, а й ансамблі різних складів.

Наприкінці програми на біс двічі прозвучав твір "Ой у лузі червона калина" у виконанні хору та найбільшого інструментального колективу школи - оркестру народних інструментів.

Під час концерту зібрано 4 752,5 грн, які передадуть благодійному фонду "Волонтери Поділля" на придбання дронів-камікадзе.

Разом до перемоги!