Українці завше були героями

Центральна публічна бібліотека 23 травня, у День Героїв, запросила учнів 5-А класу НВО №5 на годину мужності «Герої сучасності». Тут згадали героїчний дух минулих поколінь, котрі дали нашій історії яскраві приклади мужності часів Київської Русі, Гетьманської доби, приклад Січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, а також Героїв Небесної Сотні та захисників сучасної російсько-української війни.

Розповілибібліотекарки: «23 травня Україна відзначає День Героїв. Це — день пам’яті про всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої держави. Це — свято величі духу борців за свободу України. Воно є символом незборимості української нації».

Учасників вразив сюжет про нашу хмельничанку Софійку Подолянчук. Їй тільки 8, а вона вже робить свій внесок у спільну перемогу. Софійка пише книги, продає їх, а вторговані кошти перераховує на потреби ЗСУ. Маленька дівчинка — приклад того, що герої живуть серед нас. Багато діток впізнали Софійку, бачили її або ж проживають  поруч.

Поділилася враженнями класна керівниця Любов Кухар: «Усіляка справа корисна й важлива. Це можуть бути навіть теплі слова підтримки для наших військових. Бо наші воїни повинні відчувати, що ви в них вірите, що вони найкращі».

На завершення заходу діти виготовили «серця підтримки». На них написали слова вдячності чи просто щось добре й приємне. Ці вироби для тих, хто потребує підтримки. Їх можна залишити й собі як доказ того, що кожен з нас бореться, стоїть і не дозволяє собі здаватися.