У бібліотеках громади відбувся міський етап цьогорічного конкурсу «Лідер читання»

21 червня у Центральній публічній дитячій бібліотеці пройшов міський етап VI Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2023». Учасниками такого стали учні 7-8 класів — читачі книгозбірень Централізованої бібліотечної системи Хмельницької громади.

За звання переможця змагалося 12 дітей. Для цього вони пройшли відбіркову частину конкурсу та стали лідерами читання у своїй бібліотеці-філії. До фіналу міського етапу дійшли два учасники. Переможця визначив додатковий «Книжковий батл». Ним став Костянтин Костик — читач бібліотеки-філії №15. Друге місце посіла читачка Центральної публічної дитячої бібліотеки Надія Буздиган.

А взагалі сьогоднішнє змагання виявилося запеклим. Діти рішуче боролися за перемогу. У форматі «Веселої подорожі» побували на 5 «зупинках» з усними та письмовими завданнями, вікторинами та розвагами. Відповіді журі оцінювало за кількома критеріями, як-от: читацька активність, загальний рівень ерудиції, літературна мова, артистизм і креативність.

Розповідає заступниця директора ЦБС по роботі з дітьми Тетяна Любенчук: «Книголюби не тільки читають книги, але й активно беруть участь у розважальних заходах бібліотек. У дружній компанії спілкуються, знайомляться з книжковими новинками та відпочивають. Конкурс "Лідер читання" проводимо з метою залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті громади та задля виховання у них поваги до кращих надбань літератури, розвитку зацікавленості у читанні. Тому усі, хто бере участь у конкурсі, обов’язково є активними користувачами бібліотек, регулярно беруть книги для прочитання, є постійними учасниками різноманітних заходів з підтримки та популяризації літератури, творчих зустрічей з авторами та інших бібліотечних подій».

Далі переможець міського етапу Костянтин Костик побореться за звання «Лідер читання області». Змагання пройде в обласній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка. Зичимо йому перемоги. А ще відзначимо, що гарний настрій всім учасникам сьогоднішнього читацького змагання в Центральній публічній дитячій бібліотеці подарували учні класу сольного співу Хмельницької школи мистецтв «Заріччя» (керівник — Тетяна Килимник). Вони неймовірно атмосферно виконали музичні твори.