Годину-спомин, присвячену воїну і поету Роману Набєгову, організували в бібліотеці

27 червня у Центральній публічній бібліотеці Хмельницької громади влаштували годину-спомин «Пам’ять має могутню силу». Захід присвятили Роману Набєгову — сміливому воїну,поету, щирому, відданому патріоту своєї землі, який загинув у 2014 році під містом Іловайськ Донецької області.

Зустріч ініціювала мати загиблого Героя — пані Оксана. Жінка переїхала з Херсона, зараз проживає у Хмельницькому. На зустрічі розповіла про сина, його побратимів, а також і пересічних херсонців — вільних, мужніх людей, котрі підтримують свій рідний край, де б зараз не знаходилися.

Також гостя подарувала бібліотекам Хмельницької громади книги, видані як пам’ять про сина. «Ні кроку назад» — дивовижна сповідь душі воїна Світла, захисника, воїна Честі і Гідності рідного народу. Основну частину складають оригінали авторських творів Романа Набєгова. Вміщено також спогади друзів з мирних часів та пори АТО.

З девізом «Ні кроку назад» Роман жив, постійно йшов вперед, не боячись нічого. Мати розповіла, що саме ці слова стали останніми, якими воїн поділився зі світом, написавши їх на сторінці у соцмережі. Тоді з побратимами перебував під Іловайськом. На вимогу російської сторони скласти зброю наші військові прийняли рішення виходити з боєм…

Під час заходу звучали вірші Романа Набєгова у виконанні курсантів та викладачів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, а також спогади його побратимів, які увійшли у книгу. Подію доповнили відеозаписами та презентаційними матеріалами.

Роман Набєгов був талановитою людиною, цікавився поезією й музикою. Його вірші щиро пророчать Україні добре майбуття. Пам’ятаймо Героя, незмінно вірмо у те, що сказав він нам у своїй поезії «Передбачення»:

Знов посвітліють поля України,
Світло крізь хмари пошле до нас Бог,
А люди всі будуть єдині і вільні,
Лиш книги засвідчать ціну перемог.