День Британії в Хмельницькому

30 червня в середмісті Хмельницького панував дух Британії. В сквері ім. Т. Шевченка було розгорнуто багато локацій, де усі охочі могли краще ознайомитися з традиціями туманного альбіону, випробувати власні сили в традиційних для цієї країни видах спорту, попрактикуватися в спілкуванні англійською, переглянути фото, зроблені дітьми та професійними фотографами.

Захід є жестом вдячності британському народу за підтримку в боротьбі проти рашистського окупанта. Українці відчувають цю підтримку та вдячні за небайдужість і принципову позицію.

Більше дізналися учасники заходу і про місто-побратим Шеффілд. Хмельницький та Шеффілд підписали угоду про побратимство в грудні минулого року. Це одне із найбільших міст Англії з населенням понад 500 тис. осіб.

Своїми враженнями про місто-побратим Шеффілд, закарбованими в фото, поділився і хмельницький фотохудожник Олександр Савенко. В травні цього року фотограф відвідав Шеффілд, де представив персональну фотовиставку, яка знайомила британців із Хмельницьким.

Відвідувачі заходу цікавилися і британською традицією чаювання. Популярним було і складання великого пазлу «Україна-Британія».

Мистецькі колективи представили своє бачення британської культури. Академічний муніципальний камерний хор та театр «Дзеркало» міського Будинку культури представили тематичні перформанси, а дует Alisha&Natan подарували глядачам кавер-концерт британських хітів.

Під час заходу усі охочі могли зробити благодійний внесок та долучитися до збору на 1000 дронів-камікадзе, адже саме завдяки героїзму та непохитності українських захисників ми можемо жити та працювати в українському Хмельницькому. 

Більше фото тут.


Інформація із сайту Хмельницької міської ради