Ольга Рибчинська-Фіновська презентувала в бібліотеці свою книжечку для дітей

Книжечка, у якій зібрано все добре, світле, чуйне, материнське, була презентована 11 жовтня у читальній залі Центральної публічної бібліотеки. Авторкою збірки, що так затишно назвалася «У добра в обіймах», є  Ольга Рибчинська-Фіновська.

Представлене зібрання віршів та казок побачило світ цьогоріч, хоча книга народилася давно, а точніше тоді, коли народилися дві донечки авторки (у 2009 і 2011 роках). «Саме для них я писала казки, ранішні й вечірні вірші, колискові, — розповідає письменниця. — Моя збірочка складається з трьох розділів. У ранішніх віршах сонечко пестить промінчиками, травичка усміхається. Вечірні вірші про тихий, лагідний і ніжний вечір, про сон, про ніч, про зоряне небо, про сни. У третьому розділі зібрані казки про добрих героїв. Всі вони пропагують добро».

Старша донечка пані Ольги колись почала запитувати, чому певні герої завжди погані (вовк — злий, ведмідь — ненажерливий). Авторка ж захотіла показати власними казками, що всі герої можуть бути іншими — бути добрими. А менша дівчинка от ніяк не могла запам’ятати пори року, тому народилася про зиму, осінь, весну, літо теж казочка. Якщо порахувати разом, то всі вірші й казки з книжечки були створені близько за два роки. Але от тільки тепер вони об’єдналися у збірочку та вирушають у світ до маленьких читачів.

Видано книжечку за сприяння Хмельницького міського Товариства української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта». Упорядник — Зоя Діденко, його очільниця. «У добра в обіймах» — 56-те видання міської «Просвіти».

Все, що вмістилося у «добрій» збірці, підійде для діток молодшого шкільного віку, а також таких, що відвідують садочки (віком 3-8 років). Попри складний час, а навіть особливо у складний час, вважає авторка, хлопчикам і дівчаткам потрібно читати твори, що виховують життєві цінності, чогось вчать, в яких є мораль.

Тираж невеликий — 100 примірників. Всі надійдуть до бібліотек, шкіл і садочків. Педагоги, що завітали на презентацію, відзначили, що видання стане у пригоді на заняттях, адже добре продумане, вже із самої обкладинки налаштовує на основну ідею всього того віршованого, що розмістилося на сторінках всередині. Також увагу малечі привернуть яскраві й мальовничі ілюстрації. Над ними працювала Олександра Рибчинська.