Збірку засніжених казок представили в книгозбірні

До вас уже завітала ЗИМА?! А знали, що вона приходить і через книжки? Дихає холодним повітрям і запрошує майнути в казку. Саме така біла чарівниця живе на сторінках збірки засніжених казок «Бешкетні зимовинки». Її 5 грудня у читальній залі Центральної публічної бібліотеки презентувала одна з авторів колективного видання — Тетяна Безушко-Граб. Бібліотечний захід відбувся у межах Національного тижня читання, що якраз триває.

«Бешкетні зимовинки» — це майже півтора десятка веселих казкових історій для діток 5+. Вони оповідають читачеві про різних і чарівних сніжинок. Автори колективного видання: Ганна Багінська, Ганна Должек, Дмитро Тодер, Марія Солтис-Смирнова, Ніна Ягоджинська, Окасана Курійокі, Світлана Аман, Світлана Костюк, Світлана Тодер, Степан Соляр, Тетяна Безушко, Тетяна Іваніцька, Тетяна Строкач, Юлія Соловйова. Виходить, що 14 казок — 14 авторів, серед них — один казкар і 13 казкарок. Вони всі живуть в Україні. А казкар перебуває в ЗСУ, саме там писав свою казку.

Кожну історію доповнюють і розкривають казкові ілюстрації. Маленькому читачеві буде неабияк затишно мандрувати сторінками такого видання. До нього автори звертаються так: «Поважна Хуртовина, що відома на весь світ, має багато назв (синонімів). Але наші бешкетні зимовинки так розпустувалися, що в запалі своїх розваг заховалися у казках. Нумо допоможіть знайти ці назви, що розлетілись сторінками засніженої книги! А щоб якнайшвидше натрапити на загублені слова, ви можете скористатися підказкою, яку для вас залишила сама пані Хуртовина. Ось такі назви вам слід шукати: Завійниця, Заметіль, Хурделиця, Сніжниця, Метіль, Сніговій, Снігокрутниця, Хуга, Юга, Сніговиця, Хуговій, Метелиця, Віхола, Сніговійниця».

На бібліотечну презентацію, щоб познайомитися з чудовим новеньким виданням, завітали четвертокласники. Тетяна Безушко-Граб заохотила хлопчиків та дівчаток до активної та цікавої розмови. У формі гри школярики відкривали для себе «Бешкетні зимовинки».

Сама ж письменниця про новинку розповіла: «Взагалі була така задумка, що кожен автор мав написати про Сніжинку — як вона потрапляє у різні пригоди і як виходить з ситуацій. У першій казці Сніжинка з’являється, а в останній зникає, перетворюючись на краплинку. У кожного автора є і свої герої. У книзі описано й різні зимові свята. Загалом кожна історія чимось цікава й особлива».

Також пані Тетяна закликала усіх читати, доєднуватися до Національного тижня читання. А ще авторка поділилася, що має намір видати власну книжку казок.