Хоровий вечір до ювілейної річниці від дня народження Тараса Шевченка відбувся у Хмельницькому

Яскрава подія відбулася в органній залі обласної філармонії – хоровий вечір «Шевченко вустами жінок» з нагоди 210-ої річниці з дня народження Т. Шевченка. Хмельницький академічний муніципальний камерний хор виконував вірші Тараса Шевченка, покладені на музику українських композиторів. Вокал поєднали з інструментальною музикою, художнім читанням та акторською грою. Усе для того, аби показати справжній — не спотворений радянською владою — образ Тараса Шевченка.

Таку знайому зі школи Шевченкову тему Хмельницький академічний муніципальний камерний хор (директор-художній керівник Ігор Цмур) розкрив по – своєму щиро, проникливо, сучасно. У концерті прозвучали твори Є. Станковича, Л. Дичко, Б. Фільц, О. Стеблянка, С. Ярецького, О. Бартосевич. Вкотре хор виконав два твори композитора та артиста хору Станіслава Ярецького.

За виконанням хорових творів, музичних соло, декламуванням віршів та автобіографічними розповідями Шевченко постав людиною з неабиякими талантами, жагою до знань і всього нового, уподобаннями та захопленнями, залюбленим в українську природу та людей…

Режисерка Юлія Алєксєєва вміло застосувала кроссекторальний підхід в режисурі вечора, поєднавши вокальну та інструментальну (бандура, сопілка, дудук, ударні інструменти) музику, художнє читання та акторську гру,- все в дусі хорового театру.

Інформація із сайту Хмельницької міської ради