У селі Пархомівці пройшов захід у межах проєкту «День закладу культури в старостинських округах»

7 травня колектив Хмельницької школи мистецтв «Райдуга» завітав у гості до жителів села Пархомівці в рамках проєкту «День закладу культури в старостинських округах».

Під час зустрічі ведуча знайомила глядачів з різними інструментами, а учні музичного відділення — учасники концерту з радістю представляли присутнім свої інструменти: бандуру — Шило Алла та Булка Аріна (викладачка Оксана Вдовіна), кларнет — Перець Орест (викладач Євгеній Йонко), гітару — Тесленко Олексій (викладач Ігор Галкін), фортепіано — Балацький Віталій та Майданюк Мирослав (викладачка Ольга Тютюнник), скрипку — ансамбль скрипалів (керівник Галина Новицька), народний спів — Шмирко Злата та Полічковський Адам (викладачка Ірина Мазурек), саксофон — викладач Євгеній Йонко. Виступи юних музикантів супроводжували концертмейстери Анна Олійник та Юрій Йовенко.

Усі присутні діти із задоволенням доєдналися до майстер-класу викладачки художнього відділення Олени Наумець. З повітряного пластиліну ліпили гусака.

Дружня доброзичлива атмосфера в залі та виступи юних музикантів додали позитиву та емоційного піднесення як глядачам, так і артистам!

У рамках проєкту «День закладу культури у старостинських округах» 7 травня школярі села Пархомівці почули про один з найцікавіших музеїв — Музей історії міста Хмельницького.

Працівники ознайомили мешканців села зі своїм музейним закладом. Директорка Галина Барабаш розповіла про постійну експозицію музею, про наукову та популяризаційну роботу музейного закладу та предмети різних історичних періодів, представлені в кожному з її розділів. Юні мешканці села віртуально перенеслись у зали музею, ніби заочно побували на оглядовій екскурсії.

Крім того, провідна зберігачка фондів Вікторія Папонова представила присутнім експонати виїзної виставки, яку музейники привезли із собою з Хмельницького. Пізнавальна розповідь була поєднана з інтерактивним оглядом реконструйованих обладунків — чи не найпопулярніших експонатів не лише в музейній експозиції, а й на виїзних виставках за межами музею.

Дітлахи з енергійною і радісною цікавістю взяли участь в інтерактивному огляді, заповзято  приміряючи зразки середньовічних шоломів: західноєвропейський бацинет, норманський шолом зі зведеною кольчужною бармицею і ковану латну рукавицю. Взявши до рук ще й реконструйовані копії стародавніх мечів та щитів, майбутні захисники України могли на хвильку уявити себе лицарями Середньовіччя, оборонцями Землі Подільської. Адже, як розповіла досвідчена фахівчиня фондів, саме таку назву в давні часи мало наше Поділля.

Пізнання історії рідного краю з залученням предметного інтерактиву змотивувало багатьох юних пархомівчан відвідати Музей історії міста Хмельницького найближчим часом разом з батьками.