Мистецькі заходи з нагоди Дня Героїв відбулись у Хмельницькому

23 травня Україна відзначає День Героїв та вшановує людей, які стали міцним щитом української волі, опорою її суверенітету і незалежності.

До відзначення цієї знакової дати долучилась Хмельницька школа мистецтв. В сквері імені Кузьми Скрябіна естрадний оркестр "Big Band" під орудою Петра Максименка, ансамбль саксофоністів, солістка Ірина Федоровська, ведуча Олена Степанець дали великий концерт для жителів міста.

В межах дійства викладачами школи для дітей був проведений майстер-клас з виготовлення патріотичної символіки.


У День Героїв у «Мистецькому саду» Хмельницької школи мистецтв «Райдуга» відбулась мистецька акція «Пам'ятаємо...Шануємо...Вклоняємося...».

Учні художнього відділення представили тематичні творчі роботи. Експозиція виставки розташувалася на затишних алеях "Мистецького саду". Майстер-клас для усіх охочих провела викладачка художнього відділення Олена Наумець.

У цей вечір шкільний "Мистеький сад" був наповнений музикою українських композиторів, українськими народними та сучасними патріотичними піснями у виконанні солістів та учнівських колективів музичного відділення.


23 травня на майданчику біля Хмельницької школи мистецтв «Озерна» відбулися заходи з нагоди Дня Героїв.

У концертній програмі «За Україну» брали участь учні та творчі колективи школи. Учні відділу образотворчого мистецтва презентували виставку художніх робіт «Герої серед нас».


З нагоди Дня Героїв учні та викладачі музичної школи №1 ім. М. Мозгового презентували у "Мистецькому дворику" концертну програму.


23 травня у сквері імені Степана Бандери відбувся святковий концерт учнів Хмельницької школи мистецтв «Заріччя» до Дня Героїв під назвою "Героям слава, слава Україні!".


23 травня в м. Хмельницькому до Дня Героїв відбувся мистецький марафон на підтримку ЗСУ з виступом військових оркестрів та Хмельницького академічного муніципального естрадно-духового оркестру (художній керівник та головний диригент Тарас Безнюк, диригент Віталій Дячук).

 

Нікого не залишили байдужими пісні у виконанні солістів оркестру Марини Українець, Дар’ї Сохрякової, Дарії Коневеги та Павла Дасюка «Герої не вмирають», «Чорна квітка», «Героям», «В чистім полі», «Сини України», «Дякую», «Люди – титани», «Над землею тумани», «Повертайся живим», «Біля тополі», «Ми вистоїмо», «Україна – це ти». 


23 травня до Дня Героїв біля Хмельницького музею-студії фотомистецтва відбувся показ робіт виставки фотографії «Українська жінка - Захисниця» з фондів Хмельницького музею-студії фотомистецтва. До експозиції увійшли світлини, які раніше експонувалися у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва на різних виставках, а тепер зберігаються у фондах музею. Це 42 світлини авторів з різних куточків України, а також на виставці є світлини хмельницьких фотохудожників.

Виставка присвячена жінці. Без перебільшення і з гордістю можна констатувати, що про жінку-українку в світі ходять легенди. Українки ставали королевами, впливали на політику великих держав, з’являлися на полотнах всесвітньовідомих художників і створювали всесвітньовідомі полотна власноруч. Вони робили наукові відкриття, виступали на світових сценах, засновували школи і писали книжки. Лікарки, учительки, журналістки, спортсменки, волонтерки, матері, дружини, доньки – щодня роблять безцінний внесок для нашої Перемоги.


23 травня перед Виставковою залою Хмельницької художньої школи було розгорнуто виставку просто неба «Герої України», на якій було представлено 29 учнівських творів майже всіх років, починаючи з 2014 року, де змальовані подвиги українців у давнину, на Майдані під час Революції гідності, в роки АТО - ООС, на фронтах неоголошеної російсько-української війни. 

В День Героїв, 23 травня, у Виставковій залі відбулась «Діалогова зустріч «Я - МАРІУПОЛЬ»: маю жити», на якій про де-окупацію і відбудову нині окупованого українського міста Маріуполь говорили маріупольці, які зараз є вимушеними переселенцями.  

Крім того художня школа провела майстер-класи з аква-гриму та створення ляльок-мотанок і ляльок-оберегів для захисників. Також органіовано виставки робіт учнів школи, присвячених Дню Героя, які експонуються у бібліотеках міста.

Напередодні свята у Виставковій залі школи відкрито фото-виставку «З Україною в серці», де представлено 24 кольорових плакатів з портретами і текстами про героїв білоруського народу, загиблих на фронтах російсько-української війни. 

20 травня виставкова зала Художньої школи приймала учасників прес-конференції Героя України Володимира Жемчугова з педагогами громади в рамках освітнього проєкту «Як починалась війна».  


У приміщенні обласного академічного муздрамтеатру імені М. Старицького відбулося театралізоване дійство до Дня Героїв «Шляхами незламності» за участю мистецьких колективів та окремих виконавців міста.

 


Низка заходів до Дня Героїв відбулась також у книгозбірнях Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської ТГ. (Детальніше)