Героям Небесної Сотні присвячено

20 лютого в Україні вшановують пам’ять полеглих на Майдані у Києві під час подій Революції Гідності. Їх називають Героями Небесної Сотні.

Напередодні, 17 лютого, в центральну публічну бібліотеку запросили шестикласників міської гімназії №1. Діти стали тут учасниками патріотичної години «Ангели пам’яті» та тематичного майстер-класу. Обидва заходи були присвячені дням Євромайдану.

Вісім років тому сміливі активісти у мирний час віддали свої життя заради майбутнього нашої з вами країни. Вони стали ідейним прикладом національної відданості, про який не можна забувати. Саме про цих людей школярам розповіли бібліотекарки, детально зупинившись на Героях Небесної Сотні з Хмельницького, а це: Дмитро Пагор, Артем Мазур, Людмила Шеремет.

«Протести, що відбувалися не тільки в Києві, охопили всю країну: люди не хотіли миритися з антиукраїнською позицією керівництва, вони вірили і прагнули європейського демократичного життя, за котре ми боремося і зараз. Битва не закінчилася, як і не закінчилася війна за вільну, незалежну, соборну, суверенну Україну з непорушними кордонами», – пояснили працівниці центральної публічної бібліотеки.

Опір, який показала Небесна Сотня, змінив хід історії, розпочав нову історичну віху, повернув життя країни у нове русло. Шестикласники дізналися про вулиці та площі на честь Героїв Майдану, котрі й досі з’являються в Україні. 5 березня 2014 року у Хмельницькому вулицю Театральну, де у лютому розгорталися криваві події біля будинку СБУ, перейменували на вулицю Героїв Майдану.

Після патріотичної години для дітей провели майстер-клас із виготовлення паперових ангелів – символів тих сміливих ангелів, що загинули під час Революції Гідності.

«Такого паперового білого ангела варто мати у кожному домі. Нам не можна забувати. Це наші стержні національної пам’яті. Ми так само віддано маємо стояти за свою країну, як за неї стояли вони…» – своїми враженнями і почуттями поділилися учні.

У книгозбірнях Централізованої бібліотечної системи Хмельницької громади заходи із вшанування подвигу Небесної Сотні відбуватимуться аж до 23 лютого включно. Пропонуємо слідкувати за ними у розділі «Анонси та плани» на сайті ЦБС.