У громаді триває акція «КНИЖКИ ДАРУЙ — ДО ПЕРЕМОГИ КРОКУЙ»

Тиждень тому у Хмельницькій громаді стартувала акція «КНИЖКИ ДАРУЙ — ДО ПЕРЕМОГИ КРОКУЙ». Її організовує Централізована бібліотечна система за підтримки Хмельницької міської ради.

У межах акції запрошують дарувати бібліотекам книги українською мовою. У такий спосіб мають намір поповнити бібліотечні фонди такою вкрай потрібною наразі літературою. Книга українською у час війни — потужний інструмент боротьби з ворогом, метод популяризації всього українського, а ще спосіб підтримки міцного патріотичного духу.

Тож усі книгозбірні-філії Централізованої бібліотечної системи наразі займаються збором. І вони вже готові розповісти про деякі успіхи. До прикладу, про один день із життя акції – 14 лютого, коли відзначався Міжнародний день дарування книг. Центральна публічна бібліотека нині отримала в дарунок 60 чудових сучасних видань. А з початку акції, тобто за тиждень, їй подарували ще близько сотні. Загальна кількість подарованих книг саме 14 лютого в інших книгозбірнях-філіях бібліотечної системи становить 321 примірник.

  

Запит на українські книги у бібліотеках значно зріс. Дуже тішить, що мешканці громади із захватом поринають як у сучасну, так і в класичну українську художню літературу. Разом з тим прослідковується чітка потреба й у виданнях галузевих.

Книги активно приносять. Дехто навіть залишав сумки з «книжковими подарунками» просто під дверима бібліотеки. Щодня завдяки акції «КНИЖКИ ДАРУЙ — ДО ПЕРЕМОГИ КРОКУЙ» поповнюються фонди всіх філій Централізованої бібліотечної системи. Доєднуються місцеві письменники, даруючи власні видання, а також книги зі своїх домашніх бібліотечок.

Фото та інформацію про перебіг акції бібліотеки регулярно розміщують у фейсбуку, послуговуючись спільним гештеґом #КнижкиДаруй_ДоПеремогиКрокуй.

Наголошуємо, що акція «КНИЖКИ ДАРУЙ — ДО ПЕРЕМОГИ КРОКУЙ» тільки набирає обертів і буде продовжуватися. Тож закликаємо всіх активно ставати її учасниками – дарувати бібліотекам книги українською. З переліком філій Централізованої бібліотечної системи та їхніми адресами можна дізнатися на сайті — www.cbs.km.ua. Знаходьте найближчу та донатьте книгами заради нашої спільної ПЕРЕМОГИ.