Співаємо про Україну!

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови учнівський та викладацький колективи Хмельницької школи мистецтв «Райдуга» щороку збирають повний зал глядачів на вечорі української музики. Його традиційно організовують у Центральній публічній бібліотеці. Цьогоріч уже десятий, ювілейний, мистецький вечір в читальній залі книгозбірні провели 22 лютого.

Назвою музичної події був заклик «Співаємо про Україну!». З таким гаслом вона й відбувалася: кожна композиція, що зазвучала, була перейнята патріотичними мотивами, виконувалася в унісон з відданими Батьківщині й рідній країні дитячими серцями. Не піснею, а молитвою неслися побажання Українській державі добробуту, миру й процвітання.

Народними ж піснями юні виконавці нагадували глядачам про одвічний дух козацтва, що полум’ям звитяги й мужності горить у душах сьогоднішніх українців та українок. Виконали: «Цвіте терен», «Гей, розвивайся», «Ой, при лужку», «Виглядає сина мати», «Летить галка через балку» та інші.

Вероніка Олійник, Артем Савицький та Артем Запорожець, Софія Касянчук, Домініка Перець, Адам Полічковський, Анастасія Бевз, Олександра Козак, Соломія Полічковська, Дмитро Грабовський, Євангеліна Меленчук, Марія Йолтухівська, Аріна Гулій, Софія Козак, Анна Чернюк — юні музиканти й співаки, що своїм виконанням народних та авторства українських композиторів інструментальних і вокальних творів захопили, вразили глядачів. «Здавалося б, діти. А наскільки глибоко вони відчувають потребу своєї країни на даному непростому етапі у підтримці, у вірі, у відданості. Це ростуть справжні борці. Зараз музикою, піснею, а згодом і великими справами вони піднесуть нашу державу до неймовірних висот. Це покоління глибиною всієї душі розуміє важливість своєї українськості», — поділилася пані Юлія, одна з глядачок.

Учні ж художнього відділення школи мистецтв «Райдуга» з нагоди мистецького вечора підготували тематичну виставку творчих робіт. Її розмістили в читальному залі бібліотеки, де і відбувалося музичне свято.