«Бібліотеку просто неба» влаштували на Великодньому ярмарку

Великодній ярмарок розпочав роботу в Хмельницькому 1 квітня. Триватиме він понад два тижні. На ньому для мешканців громади майже щодня проводять передсвяткові заходи.
 
  
 
2 квітня тут представили цілий комплекс творчих і пізнавальних активностей «Бібліотека просто неба». Його підготували книгозбірні Централізованої бібліотечної системи.
 
 
Розташувалася «Бібліотека просто неба» у сквері ім. Т. Шевченка й об’єднала 13 локацій. Тих, хто завітав, бібліотекарки запрошували стати учасниками різноманітних майстерок і виготовити яскраві, веселі та символічні поробки на великодні мотиви. Були це і святкові листівки, і пасхальні композиції, віночки. Також робили кумедних великодніх курчат та стрибунців. Можна було створити цікаву писанку за допомогою кольорового паперу, маркерів і пластиліну.
 
Розповідають бібліотекарки-організаторки: «Звісно, що найбільше святкова творчість зацікавлює дітвору. Вони радо працювали пальчиками, фантазували та гомоніли. Знали, що опісля понесуть додому грайливих звірят та красиві поробки, якими зможуть привітати рідних, поставити до великоднього кошика або ж, якщо захочеться, прикрасити святковий стіл. Великдень асоціюється у нас з теплими веснами кольорами, тому саме такі переважали нині. Діти не тільки вирізали, клеїли чи ліпили, а ще й малювали, через такі приємні кольори передавали свою радість та святкові очікування».
 
 
І яка ж «Бібліотека просто неба» може бути без книг?! У сквері розташували книжкову виставку «Великдень: традиції та звичаї». Крім того, що можна було почитати про традиції та звичаї свята, погортати різні великодні рецептики, пропонували охочим і самим продемонструвати те, що вони знають. Центральна публічна бібліотека проводила вікторину «Великодні цікавинки», а інші філії — «У нас Великдень — милий гість, його стрічаймо писанками». Ось інтелектуальні вправи припали до душі не тільки дітворі. Тут і дорослі наввипередки відповідали на питання, пригадуючи те, що чули чи читали досі. А все, чого не знали, могли потім пошукати в книгах на виставці.