Школярі на майстерці виготовили ляльку, котра зветься Україночкою

Цього дня читальний зал Центральної публічної бібліотеки заполонили дітки у різнобарвних, яскравих вишиванках! Це учні 6-А класу гімназії №1. Вони завітали на майстер-клас «Одвічний талісман предків».

Його з нагоди Міжнародного дня вишиванки провели викладачі школи іконопису «Нікош». «Сьогодні ми разом будемо створювати дива. Приклавши мінімум зусиль і трохи фантазії, змайструємо особливий патріотичний сувенір для себе чи у дарунок рідним. Обов’язково вкладемо у нього частинку душі», — звернулися майстрині до школярів. ­Підкреслили:  «Аби творити красиві речі, не треба особливих затрат, а лише доступні матеріали. У нас це будуть білий папір формату А4, фарби, ножиці й клей».

Школярі із задоволенням та творчим захватом виготовляли та розфарбовували ляльку, котра називалася Україночкою. «Це був дійсно творчий процес! Чудернацькими узорами розмальовували одяг на ляльці, фарбували стрічки та квіти у вінку. Ляльки вийшли у всіх різні, але всі були одягнені в яскраві вишиванки. Вишиванки — це символи духу нашого народу, мудрість, повага до звичаїв та традицій України. Без них — ніяк», — говорять бібліотечні працівниці.

А класна керівниця учнів Леся Ополянчук відзначила, що обереги, зроблені власноруч руками дівчат і хлопців, є індивідуальними, оригінальними та колоритними.