Театралізоване дійство «Купальським вогнем очистимо зло!»

Український народ має багату оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. Українські традиції, звичаї, обряди були невід’ємною частиною повсякденного життя і стали засобом збереження української ідентичності й утвердження національної самосвідомості.

У ніч з 6 на 7 липня українці традиційно відзначають стародавнє народне й магічне свято Івана Купала, уквітчане запашним зіллям і оповите легендами. Але після 24 лютого минулого року це свято набуло для кожного українця нового значення - воно все більше ототожнює одвічну боротьбу добра зі злом, що прийшло на українську землю і хоче знищити нашу ідентичність. Але війна не спроможна зламати нашу міць.

6 липня у Хмельницькому на набережній річки Південний Буг хмельничанам і гостям міста презентували цікаве театралізоване дійство «Купальським вогнем очистимо зло!».

Сучасна інтерпретація одвічної боротьби добра і зла, світла і темряви – сюжетна лінія, яка проходила через усе дійство, наповнене різножанровими постановками про силу українського роду.

У театралізованому дійстві взяли участь кращі хореографічні колективи та виконавці міста: народний аматорський ансамбль народного танцю «Веселка», зразковий ансамбль народного танцю «Намисто», народний молодіжний ансамбль «Веснянка», зразковий ансамбль сучасного танцю «Фреш», зразковий ансамбль сучасного танцю «Купава», соліст Хмельницького академічного муніципального естрадно-духового оркестру Павло Дасюк, подільські співачки Даша Ільницька та Зоряна Бойко.

Захід розпочався з виступу фольклорних колективів міста: зразкового фольклорного ансамблю "Вербиця", зразкового фольклорного гурту «Берегиня», фольклорного гурту «Богодар», які потішили усіх присутніх своїм автентичним співом.

На локації також працювала виставка-продаж виробів майстрів народного мистецтва.

Усі, хто завітав на захід, також мали змогу взяти участь у майстерках з плетення купальських віночків, виготовлення патріотичної символіки та оберегів для ЗСУ і долучитися до загальнонародного збору коштів на 1000 дронів-камікадзе.

Інформація із сайту Хмельницької міської ради