13 жовтня біля Виставкової зали школи художньої школи відбудеться виставка просто неба.

 «Місто в малюнках»
28 вересня 2024 року на День міста Хмельницького в плані святкування у парку ім. М. Чекмана Хмельницькій художній школі було відведено локацію за балюстрадою містка, який перекинутий через річку Плоску. Тут було вирішено розмістити велику виставку учнівських робіт на тему «Місто в малюнках». Впродовж всього місяця учні малювали місто на пленері – змальовували різні куточки Хмельницького, його найбільш цікаві архітектурні споруди, знамениті  пам`ятники  і монументи, затишні куточки, а також у класах  школи доводили свої малюнки  до досконалості, творили по пам`яті, за уявою все, що їх приваблювало у рідному місті. Виявилось, що робіт зібралось так багато, що їх прийшлось розмістити і  на мольбертах, і біля них, і прищепленими в два-три ряди на спеціально протягнутих мотузочках і все одно всі не вмістились. То ж виникла ідея,  що творіння учнів, які не вписались у формат цієї виставки, будуть до Дня художника, який цього року святкуватимемо 13 жовтня, виставлені просто неба біля Виставкової зали школи. 
Виставка виявилась яскравою і різноманітною: малюнки у різних техніках: акварелі і гуаші, олівців і фломастерів, кулькових ручок і лінерів, ватних паличок і відбитків дитячих пальчиків, - були доповнені виробами з кераміки: розфарбованими рельєфами і круглою скульптурою, розміщеними на спеціальних подіумах. Кожен твір на виставці був підписаний ім`ям автора, тут було також зазначено його вік і прізвище викладача. І що цікаво – місце для експонування було знайдено і учням шести-семирічкам, і юнацтву по 14-15 років. Всі роботи були виконані з належним старанням і великою мірою подібності до змальованих об`єктів,  що свідчить про уважність і справжню любов до рідного міста.  Багатьох з авторів виставлених  творів  можна було побачити впродовж дня біля своїх робіт, вони їх показували всім і пишались тим, що потрапили на такий важливий у їхньому юному житті вернісаж.  
Виставку з інтересом переглянуло багато гостей і учасників свята, залишивши схвальні і позитивні оцінки побаченому. 
Наші викладачі на вірному шляху у прагненні навчити своїх учнів позитивно бачити оточуючий світ і якомога краще його змальовувати, щоб представляти  для широкого загалу. 
Школа продовжує набір учнів на 2024-2025 навчальний рік, є вільні місця. Школа чекає на здібних і талановитих дітей! Ласкаво просимо!