З наукою до Перемоги

З нагоди Дня науки та Дня Героїв у читальній залі Центральної публічної бібліотеки 19 травня влаштували тематичну зустріч. Її провели з ініціативи та за сприяння Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Захід, що пройшов сьогодні, мав назву «З наукою до Перемоги».

У межах зустрічі в бібліотеці відбулася презентація часопису «Наука під час війни». Це вже п’ятий його випуск. У представленому нині виданні зібрано публіцистичні роботи молодих дослідників про хід війни та про післявоєнне майбутнє України.

Це кращі науково-публікаційні спроби курсантів. Підготували вони їх у межах участі в конкурсі наукових та публіцистичних робіт академії на тему «Кордон стійкості». Як кажуть організатори, кожна робота свідчить про небайдужість молоді до долі України, готовність служити її народу задля захисту та розвитку державності.

Розпочали подію хвилиною мовчання, чим вшанували героїчний подвиг воїнів, полеглих під час російсько-української війни. «На жаль, війна забирає відважних, забирає сміливих. Але вже тут і зараз ми маємо працювати не тільки на майбутню перемогу, а й на наше післявоєнне майбутнє. Молоді курсанти — це нове покоління. Їм довелося ставати військовими у непростий час. Проте вони добре знають і бачать цю боротьбу, вони розуміють справжню ціну свободи. Тому вже готові робити все, реальні кроки, аби країна була міцною, сильною та незламною», — стверджують бібліотекарки.

Разом з тим на заході відбулося відзначення учасників конкурсу наукових та публіцистичних робіт серед курсантів і студентів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького «Кордон стійкості». Доповнили зустріч музичними номерами.

Усім запрошеним запропонували переглянути виставку науково-дослідних робіт, інтерактивний артбук «Кордон незламності: війна через об’єктив», літопис «Кордон мужності та героїзму» та сам часопис «Наука під час війни».

Вдячні Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького за подарунок. Комплект із 5 випусків часопису «Наука під час війни» заклад передав Центральній публічній бібліотеці.